Kasteel_Heemstede_72dpi_010
Kasteel_Heemstede_72dpi_017
Kasteel_Heemstede_72dpi_013

DE HEROPENING NA DE CORONA LOCKDOWN

1 juni 2020

My Truong en Liz Barents versterken Restaurant Kasteel Heemstede als maître en sommelier

De leiding van de bediening bij Restaurant Kasteel Heemstede komt in handen van twee getalenteerde jonge vrouwen. My Truong, partner van chefkok Ollie Schuiling, is de nieuwe maître en Liz Barents wordt de nieuwe sommelier van het restaurant. Hiermee is het team op volle sterkte voor de opening op 1 juni. 

My Truong is geboren en getogen in Duitsland en besloot voordat ze ging studeren een jaar te gaan werken bij sterrenrestaurant La Vie*** in Osnabrück. Werken in de topgastronomie bleek haar roeping. Ook tijdens haar studie bedrijfskunde werkte ze in haar zomer- en wintervakanties onder andere bij Igniv** in Bad Ragaz en Schloss Schauenstein*** in Fürstenau, restaurants van Andreas Caminada in Zwitserland. Na haar studie ging ze fulltime aan de slag bij Schloss Schauenstein.

Liz Barents groeide op in het restaurant van haar ouders, waardoor het grootste gedeelte van haar leven al in het teken van gastvrijheid staat. Tijdens een wijnreis naar Portugal met haar ouders mocht ze meeproeven op een wijnproeverij. De wijnmaker was onder de indruk van haar talent om te benoemen wat ze proefde en merkte op dat ze een goede sommelier zou kunnen worden. Liz volgde toonaangevende opleidingen op het gebied van wijn en is ook nu nog druk bezig om haar kennis te verdiepen. Ze werkte eerder bij La Provence*, de Treeswijkhoeve** en Zarzo* en ontving in 2017 de Nationale Hennessy gastvrijheidsprijs.

Chefkok Ollie Schuiling is blij met de versterking in het restaurant: “Ik vind het geweldig om deze uitdaging samen met hen aan te gaan en weet zeker dat de ontvangst en de bediening van onze gasten hiermee in heel kundige handen zijn. We staan met ons jonge en getalenteerde team te trappelen om de deuren op 1 juni weer open te doen. En onze gasten ook, te zien aan alle enthousiaste reacties die we mochten ontvangen.”