Kasteel_Heemstede_72dpi_019
Kasteel_Heemstede_72dpi_023 (1)
Kasteel_Heemstede_72dpi_025

EERSTE STER VOOR RESTAURANT KASTEEL HEEMSTEDE BY OLLIE SCHUILING

28 maart 2021

Restaurant Kasteel Heemstede krijgt eerste Michelinster

Hij kon het nog amper bevatten. Eigenlijk zouden we het op maandag 28 maart pas te horen krijgen, maar door een fout bij Michelin was de zaterdag daarvoor al te zien welke restaurants een ster hebben gekregen. Eén daarvan is Restaurant Kasteel Heemstede.
"De telefoon staat roodgloeiend. Ik geloof het nog niet", vertelde hij. "In eerste instantie dacht ik; 'eerst zien, dan geloven'. Maar het is nu ook bevestigd door Michelin zelf, dus we zijn enorm blij."
Toch had Schuiling liever gehad dat het nieuws niet was uitgelekt. "Ik hou wel van een beetje spanning en wilde samen met het team zijn als het bekendgemaakt zou worden. Ook in Frankrijk waren ze niet blij, begreep ik."
Sinds vorig jaar februari zijn we open en helaas moesten we na een aantal weken vanwege de coronacrisis alweer sluiten. "In de zomer gingen weer open en dat we in zo'n korte tijd een Michelinster hebben verdiend, maakt me erg trots."


Bewonder de grandeur van dit volledig gerestaureerd 17de-eeuwse kasteel terwijl u de oprijlaan oprijdt, loop het brugje over en dompel uzelf onder in de prachtige mix van historische details en contemporaine luxe. Kasteel Heemstede is bijzonder en innemend. Een zeer beloftevolle en getalenteerde chef staat hier aan het roer: Ollie Schuiling.

Verwacht verrast te worden door gezochte Europese wijnpareltjes, met een stevige knipoog naar Nederland. Ze passen perfect bij de intensiteit die chef Schuiling op het bord brengt. Hij bundelt zijn rijke ervaring bij toppers als Jacob Jan Boerma en Andreas Caminada. Zijn geheim? Kraakverse topproducten, hemels diepgaande sauzen en inventieve bereidingen die volume en verrassing creëren. Met enkele elementen geeft hij herkenbare smaken een extra dimensie. Dit is een waar sprookjeskasteel!

 Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!

29 November 2021

Nummer 21 in de Lekker Top 100 van 2022

'' De entree via de stenen loopbrug over de slotvijver is indrukwekkend. Evenals de ontvangst in de statige hal. Ook de eetzalen ademen nog de onkreukbare gratie van tijden dat hier gewichtige lieden dineerden. Patron-cuisinier Ollie Schuiling, partner-maître My Truong en sommelier Liz Barents dragen er tegenwoordig zorg voor dat het de gasten aan niets ontbreekt. We nemen plaats onder het lage werfplafond in geriefelijke mosgroene zetels, aanschouwen de professionaliteit van de geruisloze bediening en laten ons van begin tot einde overrompelen in grootse kost. Te beginnen bij de Grande Parade van entreehapjes waaronder gekarameliseerde macadamianoot met 'lijm' van ganzenlever en bietpoeder; krab met guave en oester; curry-ijs met yoghurt, kurkuma en korianderolie; bonbon van aardpeer, dille en piccalilly, het kan niet op. Een symbiose van verrukkelijke, subtiele smaken en structuren. We starten het menu met tonijn. Dichtgeschroeide tranches op sappige noordzeekrab, appel rodewijnvinaigrette en basilicumolie. Een beeldschone schotel, evenals zijn begeleider, een Sardijnse vermentino Mora&Memo. Barents schenkt aansluitend stijlvolle en frivole granaatrode 350m Saint-Joseph syrah van David Reynaud bij gebakken ossenhaas, gefermenteerde knoflook, ui en een kannetje intens rijke runderjus. volgende voltreffer: een lepel zachte Landloperke-kaas, met wentelteefje, appelstroop, balsamico, pecannoot, walnotenolie en cheesecake. Fantastisch. De gepeperde rekening is iedere eurocent waard. Schuilings keuken is buitencategorie. Kasteel Heemstede staat op plaats 21 in de Top-100 van Lekker."

''Beste van de provincie''