De heropening na de Corona lockdown

1 juni 2020

Koen van der Plas vertrekt bij Restaurant Kasteel Heemstede

Houten, 15 mei 2020 - Naar aanleiding van de coronacrisis hebben Restaurant Kasteel Heemstede en Koen van der Plas besloten hun huidige samenwerking in goed overleg te beëindigen.

Koen van der Plas treedt uit dienst bij Kasteel Heemstede, maar zal als adviseur wel betrokken blijven bij het restaurant in Houten. Daarnaast zal hij zijn andere commerciële activiteiten op het gebied van wijn verder ontplooien. 

Nadat Restaurant Kasteel Heemstede in 2019 van eigenaar veranderde, werden chef Ollie Schuiling en Koen van der Plas aangetrokken om het restaurant een stevige impuls te geven. Na een ingrijpende verbouwing ging het restaurant begin februari weer open. Helaas moesten na een zeer succesvolle eerste maand de deuren tijdelijk weer gesloten worden in verband met de coronamaatregelen. Inmiddels is het team onder leiding van Schuiling druk bezig om zich voor te bereiden voor het moment dat het restaurant weer gasten mag ontvangen. Daarbij is duidelijk geworden dat met de verwachte richtlijnen voor de horeca de oorspronkelijke ambities van het restaurant vooralsnog bijgesteld moeten worden.

Kasteel_Heemstede_72dpi_077

Restaurant

Restaurant Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel gerestaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. De oude gewelven, intieme ruimtes en de ontspannen sfeer maken het tot een gewilde plek.

IMG_1390

Private dining en vergaderen

Restaurant Kasteel Heemstede heeft diverse stijlvolle ruimten voor private dining en vergaderingen, gelegen boven het restaurant op de eerste verdieping van het kasteel. De ruimten zijn voorzien van historische elementen, veel daglicht door de hoge ramen en snel internet.

IMG_1399

Menu

De kaart bestaat uit een à la carte-deel en een vijf gangen Creations menu. Het paradepaardje is het Creations Tasting Menu dat acht gangen telt.

Tijdens de lunch serveren we een vier gangen lunchmenu.

Recensies

TA_150

Certificaat van uitmuntendheid

"TripAdvisor reikt een Certificaat van uitmuntendheid uit aan Restaurant Kasteel Heemstede vanwege het consistent ontvangen van geweldige beoordelingen van de gasten."

TripAdvisor