Heemstede_10-21_Food_72dpi_036
Heemstede_10-21_Food_72dpi_039
Heemstede_10-21_Food_72dpi_038

30 Mei 2022

Een ster behouden in Michelin gids 2022

Maandag 30 Mei werd de nieuwe selectie van Michelin Nederland bekend gemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Trots kunnen we zeggen dat we ook dit jaar het rode gevelschildje met één ster voor de ingang van het kasteel mogen hangen.
Graag laten we onze gasten zien waarom de bekende restaurantgids ons het kenmerk geeft; verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!

14 Maart 2022

17 punten in de Gault & Millau van 2022

"We voelen ons even kasteelheer wanneer we over de rode loper van de slotgracht richting het imposante kasteel schrijden. Kasteel Heemstede is heel erg indrukwekkend gerenoveerd na de grote brand die het in 1987 verwoestte. Hier is ook een indrukwekkend team aan het werk. Een team opgebouwd rond Ollie Schuiling en zijn partner, tevens maître My Truong. Je voelt van bij het binnenkomen dat alles hier in het teken staat om de gast een totaalbeleving te bezorgen. Het werk van Schuiling is heel goed getekend door de 18 jaar die hij in het buitenland werkte onder diverse chefs van wereldniveau. Je voelt dat de keuken hier een rust uitstraalt en dat er weinig aan het toeval overgelaten wordt. De keuken fascineert van bij de eerste amuses. Eend met macadamia en rode biet blijkt een fantastische combinatie. Een exemplarisch gegaard stuk forel toont dat deze miskende vis in de juiste handen een ware delicatesse kan zijn. De combinatie met koolraap, hazelnoot en pata negra is wederom subtiel subliem. Een oefening in beheersing is de langoustine met pandan en pompoen, meesterlijk in evenwicht gebracht door kalamansi. De garing van een stuk dubbeldoelkoe is wederom super. Net zoals de combinatie ervan met tandoori en knolselder en een intense jus van rode wijn. Een dessert op basis van zwarte olijf is mindblowing. Een extra pluim voor de originele en heel erg goede wijnpairings bij de gerechten. De bijzondere inzet van het, gehele team tilt dit restaurant nog op een hoger niveau."

29 November 2021

Nummer 21 in de Lekker Top 100 van 2022

'' De entree via de stenen loopbrug over de slotvijver is indrukwekkend. Evenals de ontvangst in de statige hal. Ook de eetzalen ademen nog de onkreukbare gratie van tijden dat hier gewichtige lieden dineerden. Patron-cuisinier Ollie Schuiling, partner-maître My Truong en sommelier Liz Barents dragen er tegenwoordig zorg voor dat het de gasten aan niets ontbreekt. We nemen plaats onder het lage werfplafond in geriefelijke mosgroene zetels, aanschouwen de professionaliteit van de geruisloze bediening en laten ons van begin tot einde overrompelen in grootse kost. Te beginnen bij de Grande Parade van entreehapjes waaronder gekarameliseerde macadamianoot met 'lijm' van ganzenlever en bietpoeder; krab met guave en oester; curry-ijs met yoghurt, kurkuma en korianderolie; bonbon van aardpeer, dille en piccalilly, het kan niet op. Een symbiose van verrukkelijke, subtiele smaken en structuren. We starten het menu met tonijn. Dichtgeschroeide tranches op sappige noordzeekrab, appel rodewijnvinaigrette en basilicumolie. Een beeldschone schotel, evenals zijn begeleider, een Sardijnse vermentino Mora&Memo. Barents schenkt aansluitend stijlvolle en frivole granaatrode 350m Saint-Joseph syrah van David Reynaud bij gebakken ossenhaas, gefermenteerde knoflook, ui en een kannetje intens rijke runderjus. volgende voltreffer: een lepel zachte Landloperke-kaas, met wentelteefje, appelstroop, balsamico, pecannoot, walnotenolie en cheesecake. Fantastisch. De gepeperde rekening is iedere eurocent waard. Schuilings keuken is buitencategorie. Kasteel Heemstede staat op plaats 21 in de Top-100 van Lekker."

''Beste van de provincie''

28 maart 2021

Restaurant Kasteel Heemstede krijgt eerste ster in Michelingids 2021

Hij kon het nog amper bevatten. Eigenlijk zouden we het op maandag 28 maart pas te horen krijgen, maar door een fout bij Michelin was de zaterdag daarvoor al te zien welke restaurants een ster hebben gekregen. Eén daarvan is Restaurant Kasteel Heemstede.
"De telefoon staat roodgloeiend. Ik geloof het nog niet", vertelde hij. "In eerste instantie dacht ik; 'eerst zien, dan geloven'. Maar het is nu ook bevestigd door Michelin zelf, dus we zijn enorm blij."
Toch had Schuiling liever gehad dat het nieuws niet was uitgelekt. "Ik hou wel van een beetje spanning en wilde samen met het team zijn als het bekendgemaakt zou worden. Ook in Frankrijk waren ze niet blij, begreep ik."
Sinds vorig jaar februari zijn we open en helaas moesten we na een aantal weken vanwege de coronacrisis alweer sluiten. "In de zomer gingen weer open en dat we in zo'n korte tijd een Michelinster hebben verdiend, maakt me erg trots."


Bewonder de grandeur van dit volledig gerestaureerd 17de-eeuwse kasteel terwijl u de oprijlaan oprijdt, loop het brugje over en dompel uzelf onder in de prachtige mix van historische details en contemporaine luxe. Kasteel Heemstede is bijzonder en innemend. Een zeer beloftevolle en getalenteerde chef staat hier aan het roer: Ollie Schuiling.

Verwacht verrast te worden door gezochte Europese wijnpareltjes, met een stevige knipoog naar Nederland. Ze passen perfect bij de intensiteit die chef Schuiling op het bord brengt. Hij bundelt zijn rijke ervaring bij toppers als Jacob Jan Boerma en Andreas Caminada. Zijn geheim? Kraakverse topproducten, hemels diepgaande sauzen en inventieve bereidingen die volume en verrassing creëren. Met enkele elementen geeft hij herkenbare smaken een extra dimensie. Dit is een waar sprookjeskasteel!

 Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!